ANTALYA / MURATPAŞA - Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi

KURULUŞUNDAN BUGÜNE OKULUMUZUN GEÇMİŞİ

Okulumuz 1994 – 1995 Öğretim Yılı'nda; Prof. Dr. Erol Ayrancı, Yük. Elk. Müh. S. Hadi Ertuğ, İşadamı Mehmet Tıkırdık, Öğretmen Selahattin İbişoğlu-Kemal Eres, Mimar Birsen-Sabri Tanrıyeri, İşadamı Mustafa Keşçi, Mühendis Doğan Özdemir, Dr. Halil Seferoğlu, Ecz. Necla Seferoğlu, İşadamı Ömer Arıcan, Dr. Mustafa Peşken ve Ali Üstün'ün çabalarıyla Sanayi Mahallesi'nde Ergenekon İlköğretim Okulu bünyesinde (35+35)iki sınıf olarak eğitim-öğretime başladı.

1995-1996 Öğretim Yılında yeni öğrencilerin de alınmasıyla, kendi okul binamızın oluşturulması gerekmekteydi. Bunun için; başta Doç. Dr. Yaşar Duranoğlu, S. Hadi Tuğ, Hüseyin İyiol, Ali Üstün gibi öğrenci velilerinin çabaları sonucunda daha önce ilköğretim okulu olarak planlanan ve eğitim-öğretime başlamak üzere olan, hayırsever Hacı Malike Bileydi Hanımefendi'nin yaptırmış olduğu okula kavuşuldu.

Daha önce Ergenekon adıyla açılan okulumuz bundan böyle Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi olarak Antalya'da en seçkin yerini aldı.

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 12.10.2022 09:41 - Görüntülenme: 4238